Nyheder

Hold dig opdateret

25 aug. 2021

Besøgende flokkes til spektakulært tårn

- Vi må sige, at en arkitekt med et verdensberømt navn betyder rigtig meget. Så selvom de er dyrere, kan det betale sig, siger Jørn Hansen.

Han er den ene af ni investorer i Marsk Camp, det nye camping- og oplevelsescenter ved Skærbæk i Sønderjylland, hvor det tidligere Hjemsted Oldtidspark lå.

Det er åbnet trinvis hen over sommeren, og en af de store attraktioner er Marsktårnet, der åbnede for publikum 22. juli. Tårnet er tegnet af arkitektfirma Bjarke Ingels Group, og som bilforhandler og hovedinvestor Jørn Hansen konstaterer, ser det ud til, at tårnet i den grad kan trække folk til.

16.730 personer har nemlig på blot fire uger besøgt det nye Marsktårn, der med sine 25 meter rager godt op i det flade marsklandskab. Det er flere besøgende, end for eksempel Dybbøl Mølle havde i hele 2019.

- Vi har lavet sjov med, at bare der var besøgende som til Hjemsted Oldtidspark, så ville vi være glade. Vi vidste simpelthen ikke, der ville komme knap 17.000 gæster de første fire uger. Det havde vi slet ikke regnet med, siger Jørn Hansen.

Udenlandske medier på besøg
General manager for Marsk Camp Pia De Place betegner tårnet som andet end blot et udsigtstårn.

- Jeg ser det mere som en kæmpe skulptur, som komplementer naturen omkring. Jeg synes, det er meget smukt, siger Pia De Place, der også fortæller, at journalister fra hele verden er interesseret i at besøge Marsk Camp og tårnet.

 
- Vi har haft besøg af tyske, hollandske og amerikanske journalister fra både magasiner og aviser, og i næste uge kommer en journalist fra The Herald fra Storbritannien på besøg.

Jørn Hansen, der repræsenterer de ni lokale investorer, vil ikke sige noget om forventningerne til både fremtidig indtjening og besøgstal for Marsk Camp og tårnet.

- Vi har ingen mål for omsætningen. Vi regner ikke med at komme til at tjene penge, og hvis vi gør, skal de geninvesteres i campen, siger Jørn Hansen og fortsætter:

- Men der kommer to millioner turister om året til Rømø, der ligger få kilometer væk, og hvis bare fem procent af dem, lægger vejen forbi os, ja, så er det fantastisk, mener Jørn Hansen.

Stolthed
Planen er lige nu, at Marsk Camp holder åbent hele året, men hvis gæsterne svigter til vinter, ja, så lukker det for at genåbne til foråret:

 
- Vi skal lige se, hvilken vej vinden blæser, og så må vi se, om det er ansvarligt. Ellers lukker vi for vinteren, og gør os klar til åbning til foråret næste år.

Og uanset hvad vinteren bringer, er Jørn Hansen meget tilfreds med, at ideen om at lave en turistattraktion i Tøndermarsken, er blevet en realitet:

- Vi er stolte af dét, vi har sat i værk, og at kunderne også kan lide det. Projektet blev dyrere, end vi regnede med, men vi har sat en prik på Danmarkskortet, siger Jørn Hansen, der tidligere har oplyst en bygge- og anlægspris på den gode side af 24 millioner kroner.

Læs artiklen her