Nyheder

Hold dig opdateret

18 jun. 2021

Efter corona-pause er Den Gyldne Kost atter uddelt: Ni erhvervsfolk bag Marsk Camp fik æren

Efter en ufrivillig corona-pause blev Sydbanks Den Gyldne Kost i samarbejde med Skærbæk Erhverv uddelt fredag eftermiddag. Normalt bliver prisen uddelt i forbindelse med byfesten, men da den også er aflyst i år, havde Sydbank med afdelingsdirektøren fra Tønder, Tommy Schneidelbach Pedersen, besluttet, at prisen skulle finde sin modtager i forbindelse med open by night, der altså fandt sted fredag.
Prisen uddeles til en virksomhed eller person, der har gjort eller gør en ekstraordinær indsat i Skærbæk.
Inden Tommy Schneidelbach Pedersen overrakte prisen, måtte han fortælle, at årets uddeling, der vanen tro fandt sted i Præstegårdshaven, blev den sidste med den nuværende kost. Kostens emblem er simpelthen for lille i forhold til de mange prisvindere, der er graveret i den.

Kost på pension
Kosten, der har været i aktion siden 1994, sendes nu på pension.
- Vi er sammen med Skærbæk Erhverv i gang med at få fremstillet en ny kost, som vil blive uddelt første gang næste år, sagde Tommy Schneidelbach Pedersen, der skal have ros for at trække afsløringen af årets prismodtager ud så længe som muligt.

Som sædvanlig har der også i år været flere kandidater til prisen, som har gjort sig fortjent til prisen - men en modtager, der altså består af flere erhvervsfolk, var så bemærkelsesværdig, at Tommy Schneidelbach Pedersen ikke kunne se anden udvej, end at kåre gruppen som har udmærket sig på bemærkelsesværdig vis.
- Årets vinder er sådan set en gruppe erhvervsdrivende, som er gået sammen, og skaber noget nyt i gamle rammer – de skaber liv i noget, som var ved at lukke. De har haft fokus på at købe ind lokalt og helst i Skærbæk - og samtidig med fokus på at etablere noget unikt, sagde filialdirektøren og afslørede en flig af vinderne, da han nævnte, at erhvervsfolkene har allieret sig med arkitektfirmaet BIG.

20 nye arbejdspladser
Samarbejdet med BIG har sat hele Marsk Camp og Skærbæk på verdenskortet.
- Med inddragelse af de kendte arkitekter fra BIG er Skærbæk ikke bare sat på landkortet, men på verdenskortet med omtale fra Thailand til USA, sagde Tommy Schneidelbach Pedersen og pegede på, at området med autocamperplads, restaurant, Marsktårn har fået 20 nye helårsarbejdspladser. Desuden vil der komme en del løstansatte sæsonarbejdere på stedet.

Bilforhandler Jørgen Hansen, modtog Den Gyldne Kost på de ni erhvervsfolks vegne, hvoraf størstedelen mødte frem .
- Det er ikke noget, vi har gået efter eller arbejdet hen imod. 1000 tak for det her, sagde Jørgen Hansen, som afslørede, at restaurant, café og isbar allerede er åben i Marsk Camp.
Resten af Marsk Camp åbner den 5. juli - mens Marsktårnet ventes færdigt til den 1. august.

Den Gyldne Kost vil det næste år blive ophængt på et synligt sted på Marsk Camp.
Med kosten følger et beløb på 3000 kr.

 

Læs artiklen her