Nyheder

Hold dig opdateret

29 dec. 2020

Fanø-Esbjerg-turistchef skal være leder af Marsk Camp

Den 1. februar forlader Pia de Place jobbet som turistchef for Fanø-Esbjerg og starter som daglig leder af Marsk Camp i Skærbæk. Hun ser ikke sig selv som leder af en autocamperplads - men som én, der skal sikre hele området turistmæssig succes.

SKÆRBÆK/ESBJERG:  I lang tid har det været diskuteret, om Tønder Kommune skulle være en del af destinationssamarbejdet med Esbjerg og Fanø kommuner - det blev som bekendt det sønderjyske samarbejde, som Tønder i fremtiden er en del af.
Men det bliver ikke helt uden en snert af de to føromtalte kommuner, at turistsæsonen indledes. For den 1. februar starter den konstituerede turistchef for Fanø-Esbjerg, Pia de Place, som daglig leder af Marsk Camp i Skærbæk.
Marsk Camp skal åbne den 21. maj og have plads til 125 autocampere og campingvogne - og ikke mindst det meget omtalte Marsktårn, der er designet af arkitektgruppen BIG og skal produceres af en lokal virksomhed, Schack Trapper i Øster Gasse

Autentiske oplevelser
37-årige Pia de Place glæder sig til udfordringen og til at binde hele områdets mange attraktioner, naturen og naturfænomener sammen til en helhed, som turister ikke bare fra Danmark men fra hele verden vil besøge.
- Jeg ser det ikke kun som en campingplads. Stedet her har et kæmpe potentiale sammen med naturen, specialiteter som østers fra Vadehavet og de mange fødevareproducenter på egnen. Her kan turisterne få mange autentiske oplevelser, siger Pia de Place, der bor og stammer fra Ribe.

Pia de Place er uddannet stationsmanager for SAS i 2006. Siden arbejdede hun for flyselskabet på forskellige lokationer i Danmark, før hun for tre år siden kom til Business Esbjerg som projektleder. I februar i år blev hun konstitueret turistchef for Fanø-Esbjerg.

Købt af 9 erhvervsfolk
Frem til den 1. februar fortsætter hun med at tage køreturen nordpå fra Ribe til Esbjerg, men derefter vender hun dagligt bilsnuden mod syd og den lidt kortere tur til Skærbæk Banke, hvor Marsk Camp er ved at finde fodfæste i mudret, hvor oldtidsparken gennem 25 år holdt til.
Området blev som bekendt købt af de ni lokale erhvervsfolk, da muligheden bød sig i foråret, og nu er håndværkere travlt beskæftigede med at rive ned, bygge om, renovere og indrette de tidligere hovedbygninger til at være restaurant, café og italiensk ishus. Bygningerne er i øvrigt bortforpagtet til Skærbækcentret, der vil tage sig at driften hér.
Til at starte med troede de lokale erhvervsfolk, at der ville følge en investering med på omkring 10-12 millioner kroner. Men det kommer slet, slet ikke til at holde. Investeringen løber op i omkring 25 millioner kroner indtil videre - og så er prisen på tårnet vist ikke talt med.
- Det griber om sig, og prisen bliver nok dobbelt så høj, siger bilhandleren Jørgen Hansen, der er talsmand for de ni erhvervsfolk.

BIG tegner tårn
Præsentationen af BIG som arkitekt har i øvrigt givet omtale i flere landes aviser, og ikke mindst et amerikansk magasin, The Architect's Neswspaper, har berettet om tårnet i marsken. Omtalen har været mere massiv og omfangsrig end forventet.
- Det har givet rigtig, rigtig meget omtale. Også mere end vi drømte om, afslører Jørgen Hansen.

Pia de Place er også glad for den massive bevågenhed. Det kan nemlig være med til at sætte gang i butikken, når den altså starter op til maj. Men før den tid skal hun ud at finde omkring 15 ansatte, der kan betjene de forventede turister, der lægger vejen forbi området.
Turismen skal bredes ud, så Marsk Camp kan holde åbent året rundt og turisterne få glæde af området både sommer og vinter.
- Der er så mange tilbud i området. Jeg glæder mig til at være med til at udvikle det til det mest fantastiske sted, siger Pia de Place og tilføjer:
- Inden for en køreradius af 25 minutter har du Ribe, Tønder, Højer, Vidåslusen og Rømøs fantastiske strande. Stedet hér skal ikke kun være for turister, det skal også være for borgerne i området.
 

Læs artiklen her