Nyheder

Hold dig opdateret

12 maj 2021

Nu har Marsk Camp fået et halvt tårn

Tirsdag gik man i gang med monteringen af Marsktårnet på Hjemsted Banke. Tårnet hæver sig nu 14 meter over jorden, og om en uges tid kommer de sidste 11 meter til, så tårnet når op i sin fulde højde: 25 meter.

SKÆRBÆK: Med nogle ugers forsinkelse begyndte Schack Trapper på monteringen af Marsktårnet tirsdag middag.
En gigantisk kran med en løftekapacitet på 35 ton var bestilt til opgaven, hvor det 14 meter lange jernrør skulle løftes på plads og fastmonteres.
- Det er totalt dejligt og en forløsning, lød det roligt fra bilforhandler Jørgen Hansen, mens han tændte sin pibe. Fra sidelinjen fulgte han monteringen af det store tårn, der de næste dage får monteret trinene, der skal løftes op og sænkes ned et for et. Seks trin om dagen.

- Nu har vi arbejdet så lang tid på det her og brugt så mange penge, så det er dejligt at se tårnet blive hejst på plads, sagde Jørgen Hansen.
Corona og klager
Der er forskellige grunde til, at marsktårnet er blevet forsinket. Det var meningen, at det skulle have været klar til indvielse og en ny turistsæson i pinseweekenden om halvanden uge, men corona og diverse ændringer af tårnet har betydet, at man ikke når at blive færdige til den planlagte åbningsweekend.

Først imødekom de ni lokale erhvervsfolk et ønske fra handicapforeninger om, at også gangbesværede og handicappede kunne komme op og nyde udsigten fra 25 meters højde. Ændringerne krævede, at arkitektbureauet BIG skulle lave en ny dimensionering, fordi der også skulle være en elevator. Siden har naboer klaget over, at niveauet for tårnet er blevet hævet, og samtidig er det blevet flyttet nogle meter for netop at give adgang til gangbesværede. Jørgen Hansen afventer stadig svar på indsigelserne, som i værste fald kan betyde, at der alligevel ikke bliver adgang for handicappede og gangbesværede.
- Det er vi meget trætte af. Nu har vi brugt rigtig mange penge og tid, og så er det ikke sikkert, at det må bruges. Det er meget træls, siger Jørgen Hansen og peger på, at tårnet bliver placeret inden for det oprindelige byggefelt.

18-hullers minigolf
Den tidligere oldtidspark er stadig under transformation. Der er håndværkere over hele pladsen, og bag hovedbygningen er et svensk firma lige nu ved at lave en 18-hullers minigolfbane, der lever op til professionelle standarder. Ved to af hullerne har marskfolkene fået lavet et miniature-marskmandshus og et Marsktårn. I modsætningen til det "rigtige" Marsktårn, som bliver 25 meter højt, er minigolftårnet omkring halvanden meter højt.
Tilbage til det rigtige Marsktårn, der ikke lige sådan lod sig hæve på plads. De nedstøbte bolte passede ikke som fod i hose, og der blev både banket og trukket godt, før det 14 meter høje tårn kunne boltes fast til betonen. Nu skal der så monteres trappetrin, og Jørgen Hansen forventer, at den sidste del af tårnet hejses på plads om en uges tid.

I bliver da ikke færdige til den 22. maj?
- Nej. Vi bliver færdige før sommerferien. Det nytter ikke at åbne, før vi er helt færdige, lyder det fra Jørgen Hansen, der er talsmand for de otte øvrige lokale erhvervsfolk.

Læs artiklen her