Nyheder

Hold dig opdateret

23 nov. 2020

Og vinderen er....: Årets initiativpris uddelt

Marsk Camp A/S hædret med Tønder Erhvervsråds initiativpris, der netop er uddelt for anden gang. Begrundelsen er modet til at tænke og satse stort. - Der er fokus på initiativet fremfor et eventuelt afkast, lyder det fra formanden for Tønder Erhvervsråd, Bo Kjelvist.

SKÆRBÆK: - Vi er da stolte over, at andre synes, at det initiativ vi har taget omkring Oldtidsparken er godt.
Sådan lyder den umiddelbare reaktion fra automobilforhandler Jørgen Hansen, Skærbæk, efter at det mandag formiddag kom frem, at gruppen bag Marsk Camp A/S i Skærbæk løber med Tønder Erhvervsråds initaitivpris.

Prisen går til de ni lokale investorer, der står bag etableringen af en autocamperplads samt et udkigstårn på Hjemsted Banke lige syd for Skærbæk. Fælles for alle investorer er, at de alle bor i postnummer 6780 Skærbæk.


Innovativt og kreativt
- Marsk Camp og investorerne bag har lagt vægt på at skabe oplevelsesbaserede faciliteter for alle – både turister og borgere. Projektet har trods udfordringer fastholdt det gode initiativ, som vurderes at være særdeles innovativt og kreativt. Der er fokus på initiativet fremfor et eventuelt afkast, og jeg er sikker på, at initiativet vil give mærkbar merværdi for egnen. Dette mod, store satsning og gode initiativ vil Tønder Erhvervsråd gerne anerkende ved at udnævne Marsk Camp som vinder af Initiativprisen ’20, lyder det fra formand i Tønder Erhvervsråd, Bo Kjelkvist i en pressemeddelelse.
Det er først anden gang, at erhvervsrådets bestyrelse uddeler initiativprisen. Første modtager af prisen var sidste år Kirsten og Lars Svensen, der blev hædret for deres ombygning og modernisering af Hostrups Hotel i Tønder.

Arbejdet med af forvandle den tidligere oldtidspark "Danernes verden" til en autocamperplads gik i gang i foråret.

Respons fra USA
Senest tiltrak projektet sig national og international bevågenhed, da det kom frem, at Marsk Camp var lykkedes med at få et samarbejde med den verdenskendte arkitektstue, BIG, med arkitekt Bjarke Ingels i spidsen. Arkitektstuen er skaberne bag tegningerne af det 25 meter høje udkigstårn, der hos BIG går under arbejdstitlen "Marsk Watch Tower".

- Via Destination Sønderjylland er der sendt en pressemeddelelse ud om tårnet, og der er kommet reaktioner fra hele landet, Tyskland og USA. Vi har endda fået de første forespørgsler fra busselskaber, der vil lægge vejen forbi, siger Jørgen Hansen, der er talsmand for de ni lokale investorer til JydskeVestkysten.
De opererede i begyndelsen med et budget på 12 millioner kroner. I takt med at projektet er vokset, løber den samlede investering nu op i omkring 24 millioner kroner.
-  Jeg vil gerne være med til at udvikle et sted af høj kvalitet. Et sted, som jeg selv har lyst til at besøge, siger landmand Hans Henrik Pørksen, der er en af de ni investorer.

På rundtur
Ud over hæderen følger med initiativprisen også et diplom, en vandrepokal og 5000 kroner. Hvad sidstnævnte skal bruges til, står endnu hen i det uvisse.
- Beløbet batter ikke meget i selve projektet. Normalt giver man jo pengepræmier til sine ansatte. Men dem har vi ikke nogen af endnu. Så vi må lige drøfte på næste møde, hvad vi gør, siger Jørgen Hansen.
På samme møde skal investorerne også drøfte, hvad der skal ske med vandrepokalen. Elektriker Jonas Olesen, der er en af de ni investorer, er ikke i tvivl: pokalen skal netop vandre.
- Den skal på rundtur hos os alle, siger han.

 

Læs artiklen her