Nyheder

Hold dig opdateret

12 nov. 2020

Verdenskendt arkitektfirma tegner tårn i Sønderjylland

Et 25 meter højt udkigstårn kommer til at tårne sig over marsken i Skærbæk, når den tidligere Hjemsted Oldtidspark ved Skærbæk forvandles til et nyt oplevelsessted for turister. Tårnet er tegnet af den verdenskendte arkitektstue BIG, med den verdenskendte arkitekt Bjarke Ingels i spidsen.

Skærbæk: Han har tegnet store vartegn som Havnebadet på Islands Brygge, LEGO House i Billund og Tirpitz i Blåvand, og nu får Skærbæk også et vartegn tegnet af den verdenskendte tegnestue BIG, med den danske stjernearkitekt Bjarke Ingels i spidsen.

Et nyt projekt skal forvandle det 12 hektar store tidligere Hjemsted Oldtidspark-område ved Skærbæk til en ny turistmagnet med campingpladsen Marsk Camp inklusive restaurant og italiensk iscafé og altså et tilløbsstykke ud over det sædvanlige.

Som en del af planen indgår nemlig et 25 meter højt udkigstårn "Marsktårnet", som skal trække turister til. Og tårnet er altså ikke tegnet af en hr. Hvem-som-helst. Det er nemlig arkitektstuen BIG, der er grundlagt af den verdenskendte arkitekt Bjarke Ingels, der står for tegningerne.
- Hans bygninger er der mange, der rejser langt for at se, siger talsmanden for investorgruppen bag Marsk Camp, automobilforhandler Jørgen Hansen.

Tårnet blev præsenteret torsdag formiddag, hvor det  blandt andet kom frem, at kontakten mellem arkitektstuen BIG og Marsk Camp-gruppen er kommet i stand gennem Schack Trapper i Øster Gasse, der leverer trappe- og rækværksløsninger til hele landet.
- Vi har arbejdet sammen med BIG omkring andre projekter. Vi mødtes i forsommeren. De ville gerne være med. Der har været rigtig mange forslag på bordet, inden det endte med det, som vi står med nu, fortæller direktør hos Schack Trapper, Carsten Vang.


DNA-streng
"Marsktårnet", der hos BIG går under arbejdstitlen "Marsk Watch Tower", kan nærmest betegnes som en skulptur.
- Den er inspireret af en menneskelig DNA-streng, forklarer Carsten Vang.
Hvad det færdige tårn helt officielt kommer til at hedde, er endnu ikke afgjort. Det vil dog senest blive offentliggjort i april/maj, når både tårnet og det øvrige Marsk Camp-området forventes at stå klar.

 

24 millioner kroner
På det tidspunkt vil investorerne have brugt omkring 24 millioner kroner og dermed næsten dobbelt så meget, som oprindelig planlagt.
- Kvalitet koster, men vi er stolte over, at det er lykkedes at stå sammen om projektet, siger Jørgen Hansen.
Hvor stor en andel af den samlede investering , der kommer til at gå til selve udsigtstårnet, røber han ikke.
- Men budgettet er højt, siger han - med et smil og blik mod himlen.

Læs artiklen her